Pečene hruške

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Hruški prerežemo na pol in jim izdolbemo sredico s semeni.

3. Maslo raztopimo s sladkorjem, amaretom in cimetom.

4. Polovice hrušk postavimo na pekač, obložen s peki papirjem.

5. Prelijemo jih z mešanico masla, likerja, sladkorja in cimeta ter postavimo v pečico za približno 20 minut, da postanejo mehke.

6. Še tople postrežemo z grškim jogurtom in nasekljanimi oreščki ter suhim sadjem.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 hruški
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici likerja amaretto
  • 2 zavojčka sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1 žlička cimeta
  • suho sadje in oreščki za posip
  • 4 žlice grškega jogurta (po želji)
  • Priporočamo tudi