Bučni kruhki

Priprava

1. Naredimo kvasec: v posodici kvasu dodamo sladkor in nekaj žlic toplega mleka. Počakamo 10 minut.

2. V večjo posodo damo bučni pire, olje, sol in pomešamo. Dodamo še kvasec in mleko ter postopoma dodajamo moko, da zamesimo gladko testo.

3. To naj vzhaja toliko časa, da se podvoji, nato iz njega oblikujemo 8 kroglic približno enake velikosti.

4. Vsako kroglico prevežemo s 4 kuhinjskimi vrvicami, a nikar preveč tesno, saj bo kruh še vzhajal in tako “pojedel” vrvico (težko jo boste dstranili, ko bo kruh pečen).

5. Kruhke vzhajamo še 20 minut, nato pa jih damo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj.(Če pečemo v dveh pekačih, uporabimo ventilacijo na 180 stopinj)

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 450 g moke
  • 200 g pireja muškatne ali hokaido buče
  • 1 žlica bučnega olja
  • 20 g kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 170 ml mleka
  • sol po okusu

Priporočamo tudi