Kremna juha iz pečene cvetače

Priprava

Priprava:

1.
Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2.
V ognjevarno posodo na majhne koščke narežemo cvetačo, dodamo strte stroke
česna, lovorova lista, solimo, popramo in

poškropimo z oljem.

3.
Posodo postavimo v pečico in zelenjavo pečemo do mehkega (od 20 do 30 minut,
odvisno od velikosti koščkov cvetače). Če

želimo postopek pohitriti, lahko
prilijemo malce jušne osnove. Kakšen cvetačin cvet bo ob robovih porjavel, a
nič hudega, saj bo juha

tako še bolj okusna.

4.
Ko je zelenjava spečena, jo prelijemo z vročo jušno osnovo in smetano ter
spasiramo s paličnim mešalnikom.


Recept
lahko uporabimo tudi za zdrugo zelenjavo, npr. paradižniki, brokoli, čebula


Za ogled video recepta
kliknite
KREMNA JUHA IZ
PEČENE CVETAČE
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 cvetača
  • 4 stroki česna
  • olje
  • 500 ml jušne osnove
  • 1 do 2 dl sladke smetane
  • sol in poper po okusu
  • 2 lovorova lista

Priporočamo tudi