Goveji zrolančki

Priprava

Priprava

1. Meso premažemo s pestom in obložimo z
baziliko.

2. Tesno ga zvijemo v rulado, ki jo
povežemo z vrvicami v razmaku 2 centimetrov.

3. Ob vsaki vrvici zapičimo nabodalo in
odrežemo meso na obeh straneh nabodala. Če je rulada debelejša, lahko na
nabodalu

pustimo le en zvitek, če pa pripravimo tanjšo, lahko na eno palčko
nabodemo več zvitkov.

4. Nabodala
posolimo in popopramo ter popečemo na žaru. Meso na vsaki strani pečemo 3 do 4
minute.

Za ogled videorecepta kliknite: GOVEJI ZROLANČKI. 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g govejega stegna (debeline približno 2 cm)
  • 3 žlice paradižnikovega pesta
  • pest sveže bazilike
  • sol in poper

Priporočamo tudi