Hruška s čokoladnim namazom v listnatem testu

Priprava

Priprava

1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. Hruški olupimo, očistimo in prerežemo na
pol, polovice pa še na rezine.

3. Iz listnatega testa izrežemo štiri kapljo,
ki so za prst večje od polovice kruške, in

listke.

4. Sredine kapljic malce potlačimo,
premažemo s čokoladnim namazom in obložimo s

krhlji hrušk.

5. Na vrh kapelj priložimo še listek, ki mu
s topo stranjo noža zarišemo žile, na dno pa

janeževe zvezde.

6. Hruške prestavimo na pekač, obložen s
peki papirjem, posujemo s cimetovim

sladkorjem in pečemo 20 minut.

Namesto čokoladnega namaza lahko uporabimo zmete orehe in skuto.
Hruške bodo še

bolj okusne, če jih bomo malce pokuhali v vinu.


Za ogled videorecepta kliknite: HRUŠKA S ČOKOLADNIM
NAMAZOM V LISTNATEM TESTU
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 hruški
  • listnato testo
  • 4 žličke čokoladnega namaza
  • cimetov sladkor za posip
  • 4 zvezdnati janeži

Priporočamo tudi