Vegetarijanska napihnjenka

Priprava

1. Pečico prižgemo na 250 stopinj. Železno ponev ali pekač potisnemo v pečico, da se segreje.

2. Jajca razžvrkljamo in prilijemo mleko, pinjenec, dodamo moko in sol ter dobro pomešamo v gladko zmes.

3. Na razbeljeno ponev damo košček masla in ko se raztopi, prilijemo jajčno zmes.

4. Postavimo v pečico za 12 do 15 minut oz. dokler se zmes ne dvigne in po robovih zlatorjavo zapeče.

5. Še vročo napihnjenko potresemo z rukolo, popečenimi šampinjoni, češnjevim paradižnikom in gorgonzolo.

6. Popopramo in dosolimo po okusu, nato pa uživamo v bogati jajčni omleti.

 

​V kolikor nimate železne ponve, lahko uporabite pekač.

 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za napihnjenko

  • 4 jajca
  • 200 g moke
  • 150 ml mleka
  • 150 ml pinjenca
  • sol in poper
  • košček masla za ponev ali pekač

  • Sestavine za nadev

  • 300 g popečenih šampinjonov
  • 150 g sira gorgonzola
  • 2 pesti rukole
  • poper po okusu
  • Priporočamo tudi