Hrustljavi piščančji zvitki

Priprava

Priprava

1.
Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2.
Piščančje prsi posolimo in prepražimo s čebulno omako ter semeni konoplje.

3.
Vlečeno testo narežemo na dolge pravokotnike, jih nadevamo s praženim
piščančjim mesom in korenčkovimi rezanci.

4. Vsakega posebej zvijemo: najprej levi in desni rob navznoter, nato pa od
zgoraj navzdol, da dobimo zvitek.

5.
Vse premažemo z jajcem, posujemo s konopljinimi semeni in postavimo v pečico,
kjer jih pečemo približno 20 minut, da zvitki

postanejo zlatorumeni. Postrežemo
z raznimi pomakami.


Za ogled video recepta
kliknite
HRUSTLJAVI PIŠČANČJI
ZVITKI
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 piščančje prsi, zmlete
  • 1 velik koren, narezan na rezance
  • 1 čebulna omaka (Slovenske dobrote)
  • sol po okusu
  • zavitek vlečenega testa
  • 1 razžvrkljano jajce za premaz
  • konopljina semena (Slovenske dobrote)

Priporočamo tudi