Krompirjeva pita z mlado špinačo

Priprava

1. Krompir in čebulo naribamo, posolimo in popopramo ter odtisnemo odvečno vodo.

2. V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, sol, poper, muškatni orešček in jajca.

3. V ponvi na malce olja in česna hitro prepražimo špinačo, da oveni.

4. Oblikujemo pito: krompir s čebulo čvrsto razporedimo po dnu pekača. Prelijemo s skutnim nadevom, razporedimo še špinačo in pinjole ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo približno 30 minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 večji krompirji
  • 2 čebuli
  • sol in poper

  • Nadev:

  • 250 g mlade špinače
  • 250 g skute
  • 250 g kisle smetane
  • sol, poper in muškatni orešček
  • pest pinjol
  • 3 jajca
  • 2 stroka česna
  • Priporočamo tudi