Ploščati piščanec na buči in limoni

Priprava

1. Piščancu izrežemo hrbtenico in ga obrnemo s kožo navzgor. Z rokami se opremo na zgornji del prsi in potisnemo s težo telesa, da nekoliko zravnamo ta del. Navzven obrnemo bedra, perutničke pa navznoter, da se ne zažgejo.

2. Piščanca nasolimo in premažemo z marinado ter počakamo vsaj pol ure, najbolje kar čez noč.

3. Na pekač položimo narezano bučo in kolobarje limone ter rahlo solimo.

4. Na zelenjavno posteljico položimo še piščanca.

5. Pečenko postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 40–45 minut. Piščanec je idealno pečen, ko doseže središčno temperaturo med 71 in 75 stopinjami.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 cel piščanec (Perutnina Ptuj, z bučnimi semeni in marinado)
  • 3 limone
  • 1 manjša buča hokaido

Priporočamo tudi