Ploščati piščanec na buči in limoni

recept za Ploščati piščanec na buči in limoni

Priprava

1. Piščancu izrežemo hrbtenico in ga obrnemo s kožo navzgor. Z rokami se opremo na zgornji del prsi in potisnemo s težo telesa, da nekoliko zravnamo ta del. Navzven obrnemo bedra, perutničke pa navznoter, da se ne zažgejo.

2. Piščanca nasolimo in premažemo z marinado ter počakamo vsaj pol ure, najbolje kar čez noč.

3. Na pekač položimo narezano bučo in kolobarje limone ter rahlo solimo.

4. Na zelenjavno posteljico položimo še piščanca.

5. Pečenko postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 40–45 minut. Piščanec je idealno pečen, ko doseže središčno temperaturo med 71 in 75 stopinjami.

Ploščati piščanec na buči in limoni - Enostavni recepti za okusne jedi

Recept za ploščati piščanec na buči in limoni, s katerim boste pripravili okusno jed v samo 15-ih minutah. Preverite sestavine in napotke. 📺 Video recept

Type: Kosilo

Keywords: recept za poščati piščanec,recepti za kosilo,hitri recepti

Recipe Yield: 4 osebe

Total Time: 50M

Recipe Video: https://www.youtube.com/watch?v=YTPvnEIjTWk&feature=emb_title

Video Content URL: https://www.youtube.com/watch?v=YTPvnEIjTWk&feature=emb_title

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/YTPvnEIjTWk/mqdefault.jpg

Recipe Video Name: Ploščati piščanec na buči in limoni - Enostavni recepti za okusne jedi

Video Upload Date: 12/09/2018

Recipe Video Description: Recept za ploščati piščanec na buči in limoni, s katerim boste pripravili okusno jed v samo 15-ih minutah. Preverite sestavine in napotke. 📺 Video recept

Recipe Ingredients:

    • 1 cel piščanec (Perutnina Ptuj, z bučnimi semeni in marinado)
    • 3 limone
    • 1 manjša buča hokaido

Recipe Instructions: 1. Piščancu izrežemo hrbtenico in ga obrnemo s kožo navzgor. Z rokami se opremo na zgornji del prsi in potisnemo s težo telesa, da nekoliko zravnamo ta del. Navzven obrnemo bedra, <a href="https://www.tus.si/izdelki/perutnicke-gril-ik-800g/">perutničke</a> pa navznoter, da se ne zažgejo. 2. Piščanca nasolimo in premažemo z marinado ter počakamo vsaj pol ure, najbolje kar čez noč. 3. Na pekač položimo narezano bučo in kolobarje limone ter rahlo solimo. 4. Na zelenjavno posteljico položimo še piščanca. 5. Pečenko postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 40–45 minut. Piščanec je idealno pečen, ko doseže središčno temperaturo med 71 in 75 stopinjami.

Editor's Rating:
4.35

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 cel piščanec (Perutnina Ptuj, z bučnimi semeni in marinado)
  • 3 limone
  • 1 manjša buča hokaido

Priporočamo tudi