T-bone steak z brusketo

Priprava

Na ogret žar pri 180 stopinjah položimo steak na indirektno stran in ga pečemo do notranje temperature 45–48 stopinj. Na drobno narežemo česen, šalotko, inčune, paradižnik in olive ter premešamo. Mešanico nanesemo na prerezano francosko štruco in posipamo s parmezanom. Ko steak doseže 45–48 stopinj notranje temperature, ga prestavimo na direkten ogenj za dve minuti na stran. Medtem pa na indirektnem ognju popečemo naše bruskete. Ko je steak popečen, ga odložimo na desko, kjer mora počivati vsaj pet minut. Nato ga lahko razrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 2 osebi

  • ½ francoske štruce
  • 1 paradižnik
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 4 olive
  • 3–4 rezine inčunov
  • parmezan
  • sol
  • T-bone steak (500 g)
  • Priporočamo tudi