File svinjske ribice s sladko prilogo

  • Težavnost 3
  • Jamiii žar

Priprava

Na ogret žar postavimo ponev in dodamo narezano čebulo in koščke pancete. Mešamo, dokler se čebula ne prepraži, nato dodamo maslo in jabolko, narezano na kocke. Mešamo, dokler se jabolka ne zmehčajo. Ta čas lahko na žaru spečemo fileje svinjske ribice. Na vročo rešetko ali ploščo položimo fileje in jih pečemo do popolne karamelizirane skorjice. Ko to dosežemo, jih obrnemo in postopek ponovimo še z druge strani. Nato jih prestavimo na indirektno stran in tam pečemo do središčne temperature mesa 60 stopinj.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 3 osebe

  • 3 fileji svinjske ribice
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 8 rezin narezane slanine
  • 1 jabolko
  • 2 kocki masla
  • sol
  • Priporočamo tudi