Klasični burger

Priprava

Rdečo čebulo narežemo na trakce in prepražimo na ogreti ponvi. Solimo in dodamo sladkor. Ko se sladkor stopi, zalijemo z viskijem. Ko alkohol izpari in se tekočina zgosti, ponev umaknemo z ognja. Na žaru, ogretem na 200 stopinj, popečemo burger polpet. Ko polpet prvič obrnemo, ga posolimo in dodamo tri rezine sira brie. Pečemo do notranje temperature 56–58 stopinj. Medtem popečemo burger stručke. Na spodnji del štručke namažemo majonezo in dodamo rukolo. Nato sledi meso s sirom in na koncu še karamelizirana čebula ter zgornji del burger štručke

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 1 osebo

  • 1 goveji burger polpet iz uležane govedine
  • 1 burger štručka
  • 1–2 rdeči čebuli
  • 2 kocki masla
  • 1 žlica viskija
  • 3 rezine sira brie
  • majoneza
  • rukola
  • Priporočamo tudi