Piščanec na azijski način

Priprava

V liter vode stresemo 100 g sladkorja in 100 g soli. Mešamo, dokler se sol in sladkor ne raztopita. Nato v slanico potopimo štiri piščančja bedra s kožo in brez kosti. Slanico s piščancem postavimo v hladilnik za 6–8 ur. Solnica pomaga zmehčati in poudariti okus mesa. Po končanem mariniranju piščančja bedra osušimo s papirnatimi brisačami in položimo na ogret žar pri 200 stopinjah. Pečemo približno tri minute na stran. Med peko obe strani mažemo z omako teriyaki. Ko je meso pečeno, ga razrežemo na tanke rezine in postrežemo na kuhanem rižu. Posipamo s sezamovimi semeni in na tanko narezano mlado čebulico.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 2 osebi

  • 4 piščančja stegna brez kosti
  • 1 liter vode
  • 100 g soli
  • 100 g sladkorja
  • 0,5 dl omake teriyaki
  • sezamova semena
  • 1 mlada čebula
  • sol
  • Priporočamo tudi