Engrotuš kupil STP Leasing

Širitev naše družbe Engrotuš d.o.o. v dele Slovenije kjer je bila doslej manj prisotna

Z družbo Hram holding d.d. smo sklenili kupoprodajno pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe STP LEASING, Finansiranje projektov, d.d.

Naša družba, ki ji pripada peto mesto na lestvici najuspešnejših slovenskih podjetij, nadaljuje s strategijo širjenja svoje dejavnosti v tiste dele Slovenije, kjer smo bili doslej manj prisotni.

Strategijo širjenja bomo delno uresničevali tudi z nakupom družbe STP Leasing, ki je lastnik 99,87 odstotkov delnic Vele d.d. O sklenitvi kupoprodajne pogodbe z družbo Hram holding d.d. smo, v skladu s predpisi, seznanili upravo družbe STP Leasing d.d. in upravo družbe Vele d.d. Še istega dne smo v skladu z 12. členom Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence priglasili koncentracijo Uradu za varstvo konkurence. Na podlagi pozitivne odločbe Urada, ki odloči ali je z omenjenim združevanjem dosežena meja dovoljene koncentracije med družbama ali ne, oziroma če obstaja nevarnost ustvarjanja, krepitve prevladujočega položaja, kar bi lahko povzročilo izločitev ali bistveno zmanjšanje učinkovite konkurence, želimo v prvi fazi obnoviti čimveč prevzetih trgovin in tako svojim kupcem zagotoviti prijetno in sproščeno nakupovanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.