Engrotuš kupil STP Leasing

Širitev naše družbe Engrotuš d.o.o. v dele Slovenije kjer je bila doslej manj prisotna

Z družbo Hram holding d.d. smo sklenili kupoprodajno pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe STP LEASING, Finansiranje projektov, d.d.

Naša družba, ki ji pripada peto mesto na lestvici najuspešnejših slovenskih podjetij, nadaljuje s strategijo širjenja svoje dejavnosti v tiste dele Slovenije, kjer smo bili doslej manj prisotni.

Strategijo širjenja bomo delno uresničevali tudi z nakupom družbe STP Leasing, ki je lastnik 99,87 odstotkov delnic Vele d.d. O sklenitvi kupoprodajne pogodbe z družbo Hram holding d.d. smo, v skladu s predpisi, seznanili upravo družbe STP Leasing d.d. in upravo družbe Vele d.d. Še istega dne smo v skladu z 12. členom Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence priglasili koncentracijo Uradu za varstvo konkurence. Na podlagi pozitivne odločbe Urada, ki odloči ali je z omenjenim združevanjem dosežena meja dovoljene koncentracije med družbama ali ne, oziroma če obstaja nevarnost ustvarjanja, krepitve prevladujočega položaja, kar bi lahko povzročilo izločitev ali bistveno zmanjšanje učinkovite konkurence, želimo v prvi fazi obnoviti čimveč prevzetih trgovin in tako svojim kupcem zagotoviti prijetno in sproščeno nakupovanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.