Oktobrsko kosilo z rdečim zeljem in ajdovimi žganci

Priprava

  1. Olje segrejemo in mu dodamo sladkor, da porumeni.
  2. Dodamo nasekljano čebulo in pražimo toliko časa, da postekleni.
  3. Dodamo na tanke trakove narezano rdeče zelje (ki smo mu odstranili trde dele) in ga nekaj minut dušimo, da se rahlo zmehča.
  4. Nato dodamo jušno osnovo, vino, olupljeno in naribano jabolko, kumino, sol in poper.
  5. Dobro premešamo, dodamo 1 dl vode in dušimo približno 40 min. Medtem večkrat premešamo in po potrebi postopoma dodajamo vodo.
  6. Tik preden je zelje kuhano, pripravimo žgance. Za njihovo pripravo sledimo navodilom na embalaži.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 zavitek ajdovih žgancev
  • pol glave rdečega zelja
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1 čebula
  • 1 jabolko
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 čajna žlička mešanice začimb Okusko
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • sol in poper po okusu
  • 1 čajna žlička kumine
  • ščepec muškatnega oreščka

Priporočamo tudi