Čips iz pečice

Priprava

Priprava

1. Krompirje s pomočjo mandoline narežemo na tanke rezine (naj ne bodo
pretanke, približno 1,5 mm) in jih odlagamo v zelo mrzlo vodo.

2. V kozici zavremo pol litra vode s kisom in vanjo predenemo rezine krompirja.
Krompir kuhamo približno 3 minute.

3. Prestavimo ga na papirnate brisačke in popolnoma osušimo. Nato ga predenemo
v posodo, pokapljamo z oljem, potresemo s soljo in začimbami po okusu ter
premešamo.

4. Krompirjeve lističe položimo na pekač, obložen s peki papirjem, enega poleg
drugega, a ne preblizu. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj in
pečemo približno 14 minut, dokler ne začnejo robovi krompirja rjaveti.

5. Ko je čips pečen, ga ohladimo na rešetki za ohlajanje peciva in postrežemo z
raznimi pomakami. Priporočamo, da jo pripravite iz kisle smetane, česna v prahu
in svežih zelišč. 


Za ogled video recepta
kliknite 
ČIPS IZ PEČICE.



< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 velika krompirja
  • 0,5 dl belega kisa
  • voda
  • sol

Priporočamo tudi