Sladko-pikantne perutničke

Priprava

1. Perutničke dobro osušimo.

2. V manjšem pekaču zmešamo vse ostale sestavine in vanje namočimo perutničke. Pokrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Priporočamo še dlje.

3. Marinirane perutničke predenemo na pekač, obložen s peki papirjem, pokapljamo z oljem in pečemo toliko časa, da postanejo zlatorjave. Odlične so tako iz pečice kot pripravljene na žaru.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g piščančjih perutničk
  • 1 feferon ali čili, na drobno nasekljan
  • sok 1 limone
  • sok 1 pomaranče
  • lupinica 1 pomaranče
  • 70 ml sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • pest bazilike, nasekljane
  • 2 šalotki, nasekljani
  • Priporočamo tudi