Praznik čebel – razstava fotografij in cvetlic

20. MAJ – SVETOVNI DAN ČEBEL – ZAGOTOVIMO BOLJŠE PREŽIVETJE ČEBEL.
Praznujmo skupaj, osveščajmo in naredimo nekaj dobrega za čebele. Če na tleh vidite negibno čebelo, je najbrž žejna, izmučena in utrujena. Nekaj stopljenega sladkorja v vodi ji bo pomagalo.

V Planetu Tuš Celje smo skupaj v sodelovanju z Cvetličarno IN in lokalno ekološko kmetijo Škorjanc pripravili razstavo fotografij in cvetlic na osrednjem prostoru.
Razstavo si lahko ogledate med 15. 5. in 30. 5. Fotografije pa je pripravil Tomaž Škorjanc.

LOKALNO EKOLOŠKA KMETIJA ŠKORJANC SE PREDSTAVI:
“Naše kmetovanje je naš način življenja. Trudimo se biti žuželkam in okolju prijazna kmetija. S tem, ko ne uporabljamo nobenih kemičnih pesticidov, umetnih gnojil, pomagamo žuželkam, tudi čebelam, one pa nam to vračajo tudi z opraševanjem rastlin. Opraševanje je namreč samo en mali delček usluge, ki jo opravijo žuželke. Žuželke so na naši kmetiji tiste, ki skrbijo za ravnovesje tudi ko govorimo o škodljivcih (jedo listne uši, prenašajo spore koristnih gliv…)
Pri delu uporabljamo biodinamične preparate, lesni pepel, EM, Worm Tee… Poleg čebelarstva, s katerim sem se začel ukvarjati pred približno 35-imi leti, pridelujemo predvsem oljnice (riček, konoplja, sončnice, ogrščico, črno kumino…), stare vrste žit (faraonska trava, proso, ajda), grah, soja, čičerika, fižol…”
Ekološka kmetija Škorjanc
Dolenja vas 157, Prebold

CVETLIČARNA IN SE PREDSTAVI:
Za zeleno oazo sredi Planeta Tuš Celje skrbijo s pestro izbiro raznovrstnih lončnic. Dnevno ponujajo sveže rezano cvetje iz katerega Vam pripravijo šopke, flowerbox, žalne aranžmaje, poročno dekoracijo, ki jih po potrebi dostavijo po celi Sloveniji! Prav tako so specializirali na področju balonske dekoracije. Aranžiranje z BALONI in v BALON ter razne dekoracije z baloni! V Cvetličarni IN se vsaki stranki posvetijo individualno.
Cvetličarna IN
Mariborska cesta 128, 3000 Celje

< Nazaj

Ostale novice