Velikonočni kolački

Priprava

1. Maslo, sladkor in rumenjaka kremasto stepemo. Nato najprej primešamo skuto, nato pa še naribani korenček, orehe s piškoti, kardamom in cimet.

2. Beljake stepemo in jih postopoma vmešamo v orehovo zmes. Vse skupaj zvrhano napolnimo v modelčke za mafine.

3. Pečemo približno 20 minut na 190 stopinjah.

4. Skuti prilijemo smetano, dodamo sladkor in stepamo dve minuti. Kremo nadevamo v dresirno vrečko.

5. Na ohlajene kolačke nabrizgamo kremo in jih okrasimo z ušeski, ki smo jih izrezali iz pisanega papirja.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 jajci
  • 70 g mletih orehov
  • 2 žlici piškotnih drobtin
  • 2 žlici skute
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 70 g naribanega korenčka
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička kardamoma

  • Krema:

  • 250 g skute
  • 50 ml sladke smetane
  • 30 g mletega sladkorja ali drugega sladila po okusu
  • Priporočamo tudi