Pica bučke

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V aparat za gnetenje stresemo vse sestavine za testo. Gnetemo toliko časa, da dobimo voljno testo, ki ni lepljivo. Po potrebi dodamo še nekaj moke oziroma vode. Testo lahko seveda zgnetemo tudi na roke.
  2. Testo položimo v naoljeno posodo in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo ga vzhajati 1 h.
  3. Ko je testo vzhajalo, ga prestavimo na pomokano površino in razdelimo na 8-10 enakih kosov.
  4. Vsak košček oblikujemo v krog, v sredini premažemo s paradižnikom, dodamo košček salame, mocarelo, še en košček salame in krog zapremo, da dobimo polnjeno kroglico testa.;
  5. Vsako kroglico nato z vrvico dvakrat obvežemo in jo s tem “razdelimo” na 4 predele. Postopek ponovimo s preostalimi kroglicami.;
  6. Vse “bučke” nato preložimo na večji pekač, obdan s papirjem za peko, in jih premažemo z jajčkom.
  7. Pečemo jih na 200 °C 15-20 minut, da se zlato zapečejo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Testo:

350 g moke

večji ščepec soli

manjši ščepec sladkorja

3/4 zavitka suhega kvasa

3 dl mlačne vode

Nadev:

10 mini mocarel

10 žlic pasiranega paradižnika

20 koščkov suhe salame

Ostalo:

1 žlica oljčnega olja

1 razžvrkljano jajce

kuhinjska vrvica

nekaj dodatne moke

Priporočamo tudi