LETO 2009

V mesecu februarju smo v Sloveniji odprli dva bencinska servisa v Sežani in Hočah. V drugi polovici leta smo odprli še tri, v Mestinju, prenovljenega v Novem mestu in konec leta še v Selnici ob Dravi. Marca smo odprli novo drogerijo na Polzeli ter v decembru dva nova trgovska objekta, market v Šoštanju in supermarket v Selnici ob Dravi. Slednji predstavlja v našem razvoju prav poseben mejnik, saj gre za prvi nizkoenergijski trgovski objekt v Sloveniji in enega redkih takšnih v Evropi. Mrežo maloprodajnih objektov smo razvijali tudi v tujini, kjer smo spomladi v Bosni in Hercegovini odprli supermarketa v Modriči in Doboju ter trgovski center v Istočnem Sarajevu.

Leto so zaznamovali še drugi dogodki, nagrade in uspehi. Naše podjetje v Bosni in Hercegovini TUŠ d.o.o. Bihać je bilo spomladi 2009 s strani Agencije za spodbujanje tujih investicij v BiH (FIPA) na izboru tujega investitorja leta 2008 v Bosni in Hercegovini uvrščeno na prvo mesto med vsemi tujimi podjetji. Gospodarska zbornica Unsko-sanskega kantona je podjetje iz Bihaća razglasila tudi za najuspešnejšo veliko podjetje v letu 2008. Na slovenskem kulinaričnem tekmovanju, 56. gostinskem zboru, pa so bili z dvema bronastima odličjema v kategoriji slaščičarskih in kulinaričnih izdelkov nagrajeni Tuševi gostinci.

V letošnjem letu je prišlo do menjava vodstva Tuš Holdinga in družbe Engrotuš, ki ga je s septembrom prevzel Mirko Tuš. Februarja smo našim kupcem predstavili program ugodnosti celotnega Tuš Holdinga »Vsak dan varčujem«. Veriga bencinskih servisov Tuš Oil je septembra praznovala svoj 6. rojstni dan. Garancijo kakovosti smo z naše lastne blagovne znamke razširili na naš celoten prodajni program in Tuš klub nadgradil s posebnimi ugodnostmi ter ga poimenovali Tuš Team Tuš klub. Izpeljali smo številne tradicionalne družbeno odgovorne akcije, med njimi sedmo leto projekta Pričarajmo nasmeh, šesto leto dobrodelnega projekta Tuševi dvojčki in trojčki in deseti Tušev vzpon na Celjsko kočo. Med projekti pospeševanja prodaje lahko omenimo predvsem prvi Planet Tuš fest, ki smo ga v oktobru izpeljali v Planetih Tuš Celje, Maribor in Kranj.

[gallery ids="21093,21092,21091"]