LETO 2008

Konec leta 2007 je zaznamovala statusna sprememba družbe Engrotuš, ki se je iz družbe z omejeno odgovornostjo preoblikovala v delniško družbo.

Z intenzivnim tempom naložb smo v letu 2008 uresničevali zastavljeno širitev na tuje trge. Odprli smo tri poslovalnice v Makedoniji, v Štipu, Kumanovem in Velesu. V Bosni in Hercegovini smo petim trgovinam dodali še pet novih, v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku in Sanskem mostu. Vstop na srbsko tržišče smo začeli z otvoritvijo šestih supermarketov v Novem Sadu, Somborju, Beogradu, Subotici, Sremski Mitrovici in Jagodini.

Številne otvoritve v tujini niso zaustavile naše rasti na domačem trgu. Konec oktobra smo zaključili z izgradnjo Planeta Tuš v Kranju. Intenzivno smo širili verigo naših bencinskih servisov, ki je z otvoritvijo našega enajstega bencinskega servisa v Novem mestu, postala tretja največja veriga bencinskih črpalk v Sloveniji. Odprli smo nov supermarket na Muti ter najsodobnejši in največji Cash&Carry center v Mariboru. Pod naše okrilje smo vzeli dve franšizni trgovini – supermarket na Vranskem in market v Mežici.

Leto so zaznamovali še drugi dogodki, nagrade in uspehi. V drugi polovici leta smo na vseh treh tujih trgih predstavili naš program ugodnosti in popustov – Tuš klub. Na Slovenskem oglaševalskem festivalu smo za kampanijo Teja Stuša prejeli prestižno nagrado Oglaševalec leta 2007. Na lestvicah najuspešnejših in največjih smo se uvrščali med elito.

[gallery ids="21096,21097,21098"]