Preventivni dogodek ob tednu boja proti raku v Planetu Tuš Celje

V tednu boja proti raku, ki letos poteka od 6. do 12. marca, bodo strokovnjaki iz Območne enote Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sodelovanju z Društvom za boj proti raku regije Celje pripravili informativno-svetovalni dogodek.
Letos poteka pod sloganom »Slovenija pred novimi presejalnimi programi za raka.«
Na stojnici na osrednjem prostoru Planeta Tuš Celje bodo zdravstveni strokovnjaki dne, 7.3. 2023, med 10. in 14. uro in dne 8.3. med 9. in 11. uro zainteresirane seznanjali s samopregledovanjem dojk in mod ter spodbujali obiskovalce, da se odzovejo na povabila v državne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT.
Program DORA je državni presejalni program za zgodnje odkrivanje raka na dojki in je namenjen ženskam med 50. in 69. letom starosti. ZORA je državni presejalni program za zgodnje odkrivanje raka na materničnem vratu, namenjen ženskam med 20. in 64. letom starosti. SVIT je državni presejalni program za preprečevanje in zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki in je namenjen moškim in ženskam med 50. in 74. letom starosti.
Prijazno vabljeni.

< Nazaj

Ostale novice