Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018

  • 13

V Tušu smo danes pričeli s projektom Tuševa zvezdica, tekmovanjem v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji.

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in prvo je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana.

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ki je pripravila Sprehod po zimski panonski nižini.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, ki je pripravila Plahega sulca z nadevom in kašama z zelenjavo.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Janez Dolšak (Hotel Intercontinental)

Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Branko Podmenik (Pivnica Union)

Dušan Veršec (Pivnica Union)

Strežna ekipa:

Janez Žust (bivši profesor strežbe SPIZ)

Zlatko Šparakl (JGZ Brdo)

Zoran Jozić (Hotel Lovec Bled Best westeren)

Srečko Koklič (GZS)

 

RECEPT ZMAGOVALNE JEDI

Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018

Zmagovalni krožnik Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana:

Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

< Nazaj

Ostale novice

  • Samo v petek, 5. 12. 2025, čokolade, bombonjere in praline Lindt (več vrst) kar 40 % CENEJE. *Velja ob predložitvi Tuš klub kartice.

  • Samo v petek in soboto, 5. in 6. 12. 2025: – svinjska rebra brez kosti kar 50 % CENEJE, samo 4,49 € za kg – kisla repa Tuš (1 kg) samo 1,99 € – testenine Barilla (svedri št. 98, 500 g) le 0,89 € – čips Lay’s (130 g, slani, … Več

  • Obveščamo vas o odpoklicu izdelka PEČENICE (Proizvaja: mesnica Tuš supermarket Planet Maribor – Studenci, Na poljanah 18, Maribor; Datum proizvodnje: 20. 11. 2025, Lot: 839, Porabiti do: 22. 11. 2025) zaradi vsebnosti SO2. Rok uporabe je živilu pretekel 23. 11. 2025. Izdelek se je prodajal le v poslovalnici Tuš supermarket … Več