Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

  • 15

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji.

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in drugo je danes potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor.

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šole Izola s krožnikom Zajčji skok v istrski grmiček.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Mojca Polak (predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor)

Danilo Kozar (vodja kuhinje Hotela Termal Moravci)

Robi Žibret (Vodja kuhinje Terme Ptuj)

Boštjan Rožanec (vodja kuhinje Zdravilišče Radenci)

Dušan Veršec (vodja kuhinje hotel Kongo)

Strežna ekipa:

Srečko Koklič (Turistično-gostinska zbornica)

Matjaž Kovačič (vodja strežbe Unitur)

Roman Tadina (direktor gostinstva Terme Ptuj)

Branko Slavinec (direktor gostinstva Zdravilišče Radenci)

 

RECEPT ZMAGOVALNE JEDI

Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

< Nazaj

Ostale novice

  • Samo v petek, 5. 12. 2025, čokolade, bombonjere in praline Lindt (več vrst) kar 40 % CENEJE. *Velja ob predložitvi Tuš klub kartice.

  • Samo v petek in soboto, 5. in 6. 12. 2025: – svinjska rebra brez kosti kar 50 % CENEJE, samo 4,49 € za kg – kisla repa Tuš (1 kg) samo 1,99 € – testenine Barilla (svedri št. 98, 500 g) le 0,89 € – čips Lay’s (130 g, slani, … Več

  • Obveščamo vas o odpoklicu izdelka PEČENICE (Proizvaja: mesnica Tuš supermarket Planet Maribor – Studenci, Na poljanah 18, Maribor; Datum proizvodnje: 20. 11. 2025, Lot: 839, Porabiti do: 22. 11. 2025) zaradi vsebnosti SO2. Rok uporabe je živilu pretekel 23. 11. 2025. Izdelek se je prodajal le v poslovalnici Tuš supermarket … Več