Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

  • 1

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. 

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in drugo je danes potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor. 

 

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

 

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šole Izola s krožnikom Zajčji skok
v istrski grmiček.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega
fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi
leske.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Mojca Polak (predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in
turizem Maribor)

Danilo Kozar (vodja kuhinje Hotela Termal Moravci) 

Robi
Žibret (Vodja kuhinje Terme Ptuj) 

Boštjan Rožanec (vodja kuhinje Zdravilišče
Radenci)

Dušan Veršec (vodja kuhinje hotel Kongo)

Strežna ekipa:

Srečko Koklič (Turistično-gostinska zbornica) 

Matjaž Kovačič (vodja
strežbe Unitur)

Roman Tadina (direktor gostinstva Terme Ptuj) 

Branko
Slavinec (direktor gostinstva Zdravilišče Radenci)

RECEPT ZMAGOVALNE
JEDI >

 

< Nazaj

Ostale novice