Tuševa zvezdica v Mariboru izbrala 3 najboljše mlade gostinsko-turistične ekipe

  • 18

Izjemno odmeven in nadvse dobro sprejet projekt Tuševa kuharska zvezda, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Projekt je danes prvič potekal v Mariboru, kjer je v drugem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem izbral 3 najboljše ekipe dijakov Srednjih gostinskih in turističnih šol. Le te so postale ekipe dijakov Maribora, Izole in Ljubljane, ki se bodo maja skupaj z drugimi zmagovalci preostalih dveh predtekmovanj pomerili za laskavi naziv Tuševa zvezdica.

V okviru tekmovanja za Tuševo zvezdico iščejo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih, prvo je potekalo januarja v Ljubljani, drugo pa je prav danes prineslo nove 3 ekipe za majski veliki finale. Zmagovalecdanašnjega predtekmovanja je Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor s pripravljenim krožnikomPohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline. Drugo mestoso zasedli dijaki Srednje šole Izola, s krožnikom Zajčji skok v istrski grmiček, tretje mesto, ki še nosi vstopnico v finale, pa so si prikuhali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske.

Marca sledi še zadnje predtekmovanje v Radovljici, v maju pa bo potekalo finalno tekmovanje med devetimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in pomočnik kuharja bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični tehnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo. Ob koncu bo torej Tuševa zvezdica postala ena od dveh najboljših ekip, ki bo v super finalu pripravila najboljšo kulinarično zgodbo o sladici, ki jo bodo pripravili iz sestavin skrivnostne škatle.

Strokovni ekipi v sestavi 5 ocenjevalcev kuharskega dela (Mojca Polak, predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor, Danilo Kozar, Vodja kuhinje Hotela Termal Moravci, Robi Žibret, Vodja kuhinje Terme Ptuj, Boštjan Rožanec, vodja kuhinje Zdravilišče Radenci in Dušan Veršec, vodja kuhinje hotel Kongo) in 4 ocenjevalcev strežnega dela (Srečko Koklič, Turistično-gostinska zbornica, Matjaž Kovačič, vodja strežbe Unitur, Roman Tadina, direktor gostinstva Terme Ptuj in Branko Slavinec, direktor gostinstva Zdravilišče Radenci), ki je danes ocenjevala nadobudne srednješolce, so se pridružili tudi kulinarični navdušenci, ki so pokazali veliko zanimanja za mlade kulinarične mojstre. Poslanstvo podjetja Tuš, da spodbudi širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, se je skozi projekt Tuševa zvezdica torej pričelo udejanjati, saj je že danes mlade predstavilo širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke.

< Nazaj

Ostale novice

  • 3

    Izjemno odmeven in nadvse dobro sprejet projekt Tuševa kuharska zvezda, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Danes so na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radovljica izbrali še zadnje 3 ekipe za veliki majski … Več

  • 1

    Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in drugo je danes potekalo … Več