Zaključna faza izgradnje Planeta Tuš v Mariboru

Planet Tuš v Mariboru bo prvim obiskovalcem vrata odprl že v drugi polovici meseca avgusta. Dela na objektu s 16.000 m2 uporabnih površin so se prevesila v zaključno fazo. V kratkem bodo tako zaključena obrtniška dela v vseh osmih kinodvoranah, v katerih bo skupno kar dva tisoč sedežev. Planet Tuš se bo ponašal tudi z največjo kinodvorano v Sloveniji, ki bo imela več kot 500 sedežev in največje filmsko platno, veliko kar 200 m2. Vse dvorane pa bodo opremljene tudi z najsodobnejšo tehniko na področju slike in zvoka.

V zaključni fazi je tudi bowling. Steze ter vsa oprema potrebna za elektronsko vodenje stez in spremljanje rezultatov bodo namreč montirani v slabem mesecu.

Ena od posebnosti novega Planeta Tuš, v katerem bo poleg supermarketa, multikina in bowlinga tudi biljard, otroško igrišče, gostinska ponudba ter bogata paleta najemniških lokalov, je zanimiva indirektna osvetlitev prostora. Večina stropov, ki vsekakor niso navadni, ima namreč ob straneh zaključek, za katerim so svetlobna telesa. Svetloba v objektu je zaradi njihove postavitve elegantna in deluje naravno.

Za postavitev sten in stropov v Planetu Tuš Maribor je skrbelo podjetje Ovtar d.o.o.. Kot prvi v Sloveniji so posebej za ta projekt uvozili in postavili nov sistem dvoranskih sten Rigips Megastil, s katerim lahko sedaj s certifikatom postavijo tudi stene visoke več 10 metrov. S pomočjo nove tehnologije so tako že zaključili z izdelavo kinodvoran, prostora za bowling in biljard, trgovskih lokalov, supermarketa, skladišča, slaščičarne, picerije, kebaba ter gostinskega dela. Za vsa dela v Planetu Tuš pa so porabili več kot 130.000 m2 Rigips plošč.

Za udobje kupcev smo v Engrotušu poskrbeli tudi z udobnimi spremljevalnimi prostori. Za mlade mamice pa smo poskrbeli tudi z malčkom posebej prilagojenim previjalnim prostorom.

V tako velikem objektu, kot je Planet Tuš Maribor, so velikega pomena ogrevalni, hladilni sistem ter klimatizacija. Planet Tuš Maribor bo tako prezračevan s 14 sistemi klimatskih naprav domačega proizvajalca Klima Celje, ki lahko v uri obratovanja v objekt dovedejo približno 210.000 m3 svežega zraka, kar zadošča za dobro počutje kar 7.000 obiskovalcev. Za udobje kupcev pa ima objekt tudi svojo lastno toplotno podpostajo in dva hladilna agregata. Da bi sistem ogrevanja in hlajenja deloval, pa so v podjetju Ferlinc d.o.o. vgradili kar 13.000 m cevovodov.

Na najvišjem nivoju je tudi požarna varnost in zaščita v objektu, za izvedbo katere so poskrbeli v podjetju Evaco d.o.o.. Družba Elektrosignal d.o.o. pa je v celoten objekt vgradila tudi več kot 1000 javljalnikov požara.