V Engrotušu smo pričarali nasmeh 2100 otrokom

V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok.

V Engrotušu smo pričarali nasmeh 2100 otrokom V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok. Do začetka avgusta bo tako teden brezskrbnih počitnic na morju preživelo skoraj 100 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Ormoža, Ljutomera, Lendave, Murske Sobote, Gornje Radgone in Cerknice.

Tudi letos smo namreč v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizirali dobrodelno akcijo Pričarajmo nasmeh, za katero so letos namenili kar 22,3 milijona tolarjev in v okviru katere bomo do konca avgusta na letovanje odpeljali kar 500 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin.

Projekt Pričarajmo nasmeh je eden izmed naših večjih projektov, v okviru katerega bodo v štirih letih na letovanje popeljali že 2100 otok iz socialno ogroženih slovenskih družin. Letos sta tako že letovali dve skupini otrok. V prvi so bili otroci iz Primorske, v drugi otroci iz osrednjeslovenske in podravske regije, do konca avgusta pa se bodo zvrstile še tri skupine otrok.

Otroke, ki se bodo udeležili letovanja, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci s pomočjo telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in samopodobo. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so zanje zato pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se otroci zabavajo ob igri, plavanju, poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico, izletih ter vožnji z ladjo.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več