V Engrotušu smo pričarali nasmeh 2100 otrokom

V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok.

V Engrotušu smo pričarali nasmeh 2100 otrokom V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok. Do začetka avgusta bo tako teden brezskrbnih počitnic na morju preživelo skoraj 100 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Ormoža, Ljutomera, Lendave, Murske Sobote, Gornje Radgone in Cerknice.

Tudi letos smo namreč v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizirali dobrodelno akcijo Pričarajmo nasmeh, za katero so letos namenili kar 22,3 milijona tolarjev in v okviru katere bomo do konca avgusta na letovanje odpeljali kar 500 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin.

Projekt Pričarajmo nasmeh je eden izmed naših večjih projektov, v okviru katerega bodo v štirih letih na letovanje popeljali že 2100 otok iz socialno ogroženih slovenskih družin. Letos sta tako že letovali dve skupini otrok. V prvi so bili otroci iz Primorske, v drugi otroci iz osrednjeslovenske in podravske regije, do konca avgusta pa se bodo zvrstile še tri skupine otrok.

Otroke, ki se bodo udeležili letovanja, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci s pomočjo telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in samopodobo. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so zanje zato pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se otroci zabavajo ob igri, plavanju, poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico, izletih ter vožnji z ladjo.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.