V Engrotušu smo pričarali nasmeh 2100 otrokom

V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok.

V četrtek pripotuje na Debeli Rtič že tretja skupina otrok. Do začetka avgusta bo tako teden brezskrbnih počitnic na morju preživelo skoraj 100 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta, Trebnjega, Postojne, Ormoža, Ljutomera, Lendave, Murske Sobote, Gornje Radgone in Cerknice.

Tudi letos smo namreč v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizirali dobrodelno akcijo Pričarajmo nasmeh, za katero so letos namenili kar 22,3 milijona tolarjev in v okviru katere bomo do konca avgusta na letovanje odpeljali kar 500 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin.

Projekt Pričarajmo nasmeh je eden izmed naših večjih projektov, v okviru katerega bodo v štirih letih na letovanje popeljali že 2100 otok iz socialno ogroženih slovenskih družin. Letos sta tako že letovali dve skupini otrok. V prvi so bili otroci iz Primorske, v drugi otroci iz osrednjeslovenske in podravske regije, do konca avgusta pa se bodo zvrstile še tri skupine otrok.

Otroke, ki se bodo udeležili letovanja, izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci s pomočjo telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in samopodobo. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so zanje zato pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se otroci zabavajo ob igri, plavanju, poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico, izletih ter vožnji z ladjo.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.