Dobrodelna akcija ‘PRIČARAJMO NASMEH’ poteka že četrto leto

Tudi letos bomo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizirali dobrodelno akcijo ´Pričarajmo nasmeh´, s katero bomo v štirih letih na letovanje popeljali kar 2200 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin.

Rdeči križ Slovenije je otroke, ki se bodo udeležili letovanja, izbral v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. Tudi letos prihajajo otroci iz celotne Slovenije, razdeljeni pa so v šest skupin. Prva bo letovala v zadnjem tednu junija, dve se bosta nato zvrstili konec julija, tri pa še v avgustu.

Jutri bo tako na Debeli Rtič pripotovala prva skupina otrok iz Pirana, Tolmina, Izole in Kopra. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev, saj kot pravi naš direktor Aleksander Svetelšek: ˝Želimo, da pridobijo otroci ob dobro zasnovanem programu letovanja čimveč dobrih prijateljev, pozitivnih spodbud in novih znanj, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu.˝ Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so zanje zato pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se bodo otroci zabavali ob igri, plavanju, poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico ter izletih.