Cimetovi polžki s kremnim premazom

Priprava

  1. Najprej pripravimo kvasni nastavek, tako da kvas nadrobimo v toplo vodo, dodamo sladkor in dobro premešamo. Pustimo 10-15 min, da kvasovke začnejo delovati.
  2. Ko je kvas pripravljen, ga zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami za testo in dobro pregnetemo.
  3. Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja okoli 1 h. Po eni uri, testo še enkrat na hitro pregnetemo, nato pa razvaljamo na debelino 0,5 cm (oblika naj bo ovalna).
  4. Testo po celi površini premažemo z maslom, nato pa posipamo z mešanico sladkorja in cimeta. Testo nato zvijemo po dolžini. Zvitek razrežemo na 12 delov. Polžke nato postavimo v pekač, kjer jih pustimo vzhajati še 30 min.
  5. Cimetove polžke pečemo na 180 °C približno 20 do 25 minut, da zlato porumenijo.
  6. Medtem pripravimo kremni premaz tako, da s pomočjo mešalnika kremasto umešamo maslo, sladkor, vaniljo in kremni namaz.
  7. Ko so cimetovi polžki pečeni, jih vzamemo iz pečice, pustimo nekaj časa, da se ohladijo, nato pa premažemo s kremnim premazom in postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Testo:

520 g moke in dodatna za gnetenje

50 g sladkorja

1 dl mleka

60 g masla (stopljenega)

2 jajci

ščepec soli

Kvasni nastavek:

1 zavitek svežega kvasa

1 čajna žlička sladkorja

1 dl tople vode

Cimetov premaz:

50 g masla (stopljenega)

100 g sladkorja

1,5 velike žlice cimeta

Kremni premaz:

100 g kremnega namaza

1 žlica masla sobne temperature

3 velike žlice sladkorja v prahu

semena enega stroka vanilje

Priporočamo tudi