Čokoladni kolački

  • Težavnost 2
  • Okusi sveta

Priprava

  1. Pečico segrej na 175 °C.
  2. Zavri vodo, jo nalij v skledo in zmešaj s kakavom. Pusti, da se popolnoma ohladi.
  3. Združi vse sestavine in zmešaj v gladko maso.
  4. Potem maso vlij v modelčke za kolačke in postavi v ogreto pečico za 20 do 30 minut.
  5. Prebodi z vilicami ali paličico, da preveriš, ali so pečeni. Prijetno se sladkaj.

Oglej si video recept:

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 25 g kakava v prahu Kandit
  • 100 ml vrele vode
  • 1 posebno rumeno jajce iz hlevske reje Meja Šentjur
  • 90 g kristalnega sladkorja Tuš
  • 4 g vaniljevega sladkorja Tuš
  • ščepec morske soli Tuš
  • 70 ml sončničnega olja
  • 90 g moke
  • 4 g pecilnega praška
  • modelčki za kolačke

Priporočamo tudi