Valentinova strjenka

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V kozici skuhamo mešanico sladke smetane, sladkorja in vanilje, da se sladkor raztopi (ne zavremo).
  2. Ob mešanju nato dodamo želatino, ki smo jo predhodno pripravili po navodilih na embalaži.
  3. Kuhamo še toliko časa, da se želatina raztopi.
  4. S sladko smetano nato napolnimo kozarce, ki jih za 3 ure postavimo v hladilnik, da se masa strdi.
  5. Preden postrežemo, pripravimo še jagodni pire, in sicer tako, da zamrznjene jagode in sladkor segrejemo v kozici, nato pa s paličnim mešalnikom mešanico spasiramo.
  6. Strjenko lahko postrežemo s toplim ali hladnim jagodnim pirejem.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Za strjenko:

500 ml sladke smetane

1 zavitek želatine v prahu

1 čajna žlička vanilje

50 g sladkorja

Za jagodni pire:

500 g zamrznjenih jagod 

2 jušni žlici sladkorja

Priporočamo tudi