Valentinove sladice na palčki

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. Pečico najprej segrejemo na 180 °C in pekač obložimo s papirjem za peko. V skledi dodobra zmešamo vse sestavine za biskvit, maso pa zlijemo v pekač.
  2. Biskvit v pekaču postavimo v pečico in ga pečemo približno 20 do 25 minut na temperaturi 180 °C.
  3. Ko je biskvit pečen, ga prekrijemo z aluminijasto folijo in ga ohladimo. Ohlajenega v skledi zdrobimo na čim manjše kose.
  4. V skledo z zdrobljenim biskvitom dodamo 6 čajnih žličk čokoladnega namaza po izbiri in vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
  5. Iz testa ustvarimo kroglice, jih postavimo na krožnik in jih za 15 do 20 minut ohladimo še v hladilniku.
  6. Čokolado stopimo na vodni kopeli. Kroglice vzamemo iz hladilnika ter jih nataknemo na palčke, katerih konice smo namočili v čokolado. Nato jih še za nekaj minut postavimo v hladilnik.
  7. Po nekaj minutah jih vzamemo iz hladilnika in jih pomočimo v stopljeno čokolado, na koncu pa jih okrasimo s srčki.
  8. Počakamo, da se čokolada strdi in jih postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 6 oseb

Biskvit:

  • 200 g moke
  • 3/4 vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1,5 dl mleka
  • 1 dl olja
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca

Ostale potrebščine:

  • 6 čajnih žličk čokoladnega namaza po izbiri
  • 500 g mlečne čokolade
  • 40 – 50 lesenih palčk
  • Srčki/druga okrasitev za posip

    Priporočamo tudi