Valentinove sladice na palčki
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Pečico najprej segrejemo na 180 °C in pekač obložimo s papirjem za peko. V skledi dodobra zmešamo vse sestavine za biskvit, maso pa zlijemo v pekač.
- Biskvit v pekaču postavimo v pečico in ga pečemo približno 20 do 25 minut na temperaturi 180 °C.
- Ko je biskvit pečen, ga prekrijemo z aluminijasto folijo in ga ohladimo. Ohlajenega v skledi zdrobimo na čim manjše kose.
- V skledo z zdrobljenim biskvitom dodamo 6 čajnih žličk čokoladnega namaza po izbiri in vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
- Iz testa ustvarimo kroglice, jih postavimo na krožnik in jih za 15 do 20 minut ohladimo še v hladilniku.
- Čokolado stopimo na vodni kopeli. Kroglice vzamemo iz hladilnika ter jih nataknemo na palčke, katerih konice smo namočili v čokolado. Nato jih še za nekaj minut postavimo v hladilnik.
- Po nekaj minutah jih vzamemo iz hladilnika in jih pomočimo v stopljeno čokolado, na koncu pa jih okrasimo s srčki.
- Počakamo, da se čokolada strdi in jih postrežemo.
Sestavine za 6 oseb
Biskvit:
- 200 g moke
- 3/4 vrečke pecilnega praška
- ščepec soli
- 1,5 dl mleka
- 1 dl olja
- 150 g sladkorja
- 3 jajca
Ostale potrebščine:
- 6 čajnih žličk čokoladnega namaza po izbiri
- 500 g mlečne čokolade
- 40 – 50 lesenih palčk
- Srčki/druga okrasitev za posip