Pečeni krofi z grškim jogurtom

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V večji posodi zmešamo vse sestavine za maso in z njo napolnimo pekač za peko donutov.
  2. Krofe pečemo na 180 °C 10-15 min (odvisno od velikosti), da zlato porumenijo.
  3. Ko so krofi pečeni, jih odstranimo iz pekača in položimo na rešetko, da se ohladijo.
  4. Za cimetov posip vsak krof na eni strani premažemo z malo olja, nato pa ga potisnemo v mešanico sladkorja in cimeta.
  5. Za čokoladno različico krof pomočimo v stopljeno čokolado in okrasimo z izbranimi posipi.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Masa:

270 g moke

150 g sladkorja

3 jajca

1 zavitek pecilnega praška

1 šlepec soli

1 dl olja

150 g grškega jogurta

1 zavitek vanilin sladkorja

Cimetov posip:

2 žlici olja

4 jušne žliče sladkorja

2 čajni žlici cimeta

Čokoladna glazura:

150 g čokoladnih kapljic

40 g masla (stopljenega na parni kopeli)

razni posipi po želji

Priporočamo tudi