Bučni polpeti s proseno kašo

Priprava

  1. V manjši ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo, da rahlo porumeni.
  2. V večji posodi nato zmešamo prepraženo čebulo, bučkin pire, jajci, zelišča, sol in poper ter kuhano proseno kašo, ki smo jo predhodno zblendali v multipraktiku. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
  3. Če je zmes preredka, ji dodamo nekaj žlic moke.
  4. Maso nato pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku vsaj 1 h. Iz mase nato oblikujemo polpete, ki jih položimo na pekač in pečemo 25 min na 180 °C.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

1 čebula

2 žlici oljčnega olja

1/2 čajne skodelice bučkinega pireja

1/2 čajne skodelice prosene kaše (kuhane)

2 jajci

zelišča po izbiri (bazilika, origano, majaron)

sol in poper po okusu

2 žlici moke

Priporočamo tudi