Domača paradižnikova juha

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti
Domača paradižnikova juha

Priprava

  1. Paradižnike operemo in jih narežemo na manjše koščke.
  2. Olupimo in narežemo čebulo ter jo skupaj s paradižnikom stresemo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  3. Koščke enakomerno razporedimo po pekaču, dodamo celo glavo česna, ki smo ji odrezali le vrh, rožmarin in vse skupaj prelijemo z nekaj oljčnega olja.
  4. Na koncu solimo in popramo ter postavimo v pečico, ogreto na 180 °C za približno 30 min.
  5. Ko paradižnik spusti sok, čebula pa je zlato porumenela, pekač vzamemo iz pečice, odstranimo česen in rožmarin, vse ostalo pa stresemo v blender.
  6. V blender stisnemo tudi česen (da se loči od lupine), ki je v pečici postal popolnoma mehak.
  7. Vse skupaj blendamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
  8. Paradižnikov pire nato stresemo v večjo kozico, prilijemo kokosovo mleko in po potrebi še nekaj vode.
  9. Juho premešamo in kuhamo toliko časa, da postane vroča.
  10. Po potrebi dodatno solimo in popramo.

Nakup sestavin z enim klikom TUKAJ.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

8 srednje velikih paradižnikov

1 pločevinka kokosovega mleka

2 manjši čebuli

1 glava česna

4 žlice oljčnega olja

sol in poper po okusu

svež ali sušen rožmarin

Priporočamo tudi