Domača fižolova juha

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti
Domača fižolova juha

Priprava

  1. Fižol operemo in ga čez noč namočimo v zadostni količini vode.
  2. Fižol odcedimo in ga stresemo v večjo posodo.
  3. Dodamo nasekljan česen, čebulo in korenje.
  4. Dodamo še pločevinko pelatov in lovorjeve liste.
  5. Rahlo začinimo in prelijemo z vodo (voda naj sega 3-4 cm čez fižol).
  6. Juho kuhamo toliko časa, da se fižol in vse ostale sestavine zmehčajo.
  7. Ko je juha kuhana, ven poberemo lovorjeve liste, nato pa vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
  8. Juho lahko postrežemo z nekaj kisle smetane in bučnimi semeni.

Nakup sestavin z enim klikom TUKAJ.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

500 g suhega fižola

3 korenčki

2 stroka česna

1 čebula

5 lovorjevih listov

1 pločevinka pelatov

3 velike žlice paradižnikovega koncentrata

sol, poper

kisla smetana

bučna semena

Priporočamo tudi