Tretje predtekmovanje Tuševa zvezdica: 13. marec

  • 23

Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti Višje gostinske šole Bled in Maribor.

Ekipe dijakov Srednjih šol za gostinsko in turizem ter študentov Višjih gostinskih šol so se med sabo pomerile na treh predtekmovanjih, katerih posamezna zmagovalca sta se uvrstila v finalno tekmovanje. Iz vseh sodelujočih ekip sta se v finale uvrstili tudi najboljši dve ekipi iz vrst poražencev predtekmovanj. Na današnjem zadnjem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana se je najbolje odrezala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je postala zmagovalka s Krožnikom Zlatorog, ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je zasedla 2. mesto z Meščanskim krožnikom kravje doline.

 

Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, katerega vodi Tomaž Vozelj. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi. S tekmovanjem želijo organizatorji mlade predstaviti širši javnosti, delodajalcem in kolegom s stroke ter jih hkrati spodbuditi pri njihovih prvih korakih v poklicni svet. Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino.

 

Finalno tekmovanje bo tako potekalo v aprilu med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo. Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice.

 

Zmagovalci 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje s Krožnikom Zlatorog

Tekmovalci: Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek, Žiga Rakun

Mentorji: Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik, Janez Turnšek

Zmagovalni recept tretjega predtekmovanja najdete na: ZMAGOVALNI RECEPT.

 

Drugo uvrščena ekipa 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana z Meščanskim krožnikom kravje doline

Tekmovalci: Juš Dolničar, Matija Cotič, Teja Rus, Žan Hodžič

Mentorji: Majda Rebolj, Ludvik Fekonja, Polona Ostanek

< Nazaj

Ostale novice

  • Za praznike smo pripravili novo ugodnost za člane Tuš Kluba, s katero boste pri nakupih prihranili še več. 🛒 15 % vrednosti nakupa nazaj na Tuš Klub kartico Med 15. in 23. 12. 2025 vam ob nakupu nad 50 € vam 15 % vrnemo na Tuš Klub kartico.Tako se vam … Več

  • Ob nakupu nad 30 EUR ali ob nakupu enega izbranega izdelka in predložitvi Tuš klub kartice v trgovinah in izbranih franšizah Tuš med 10. 12. in 23. 12. 2025 prejmete SREČNO SREČKO.* Vseh 300.000 srečk je dobitnih in med tisočimi prazničnimi darili prinašajo tudi: • 100 x e-vinjeto • 100 … Več

  • Obveščamo vas o umiku celotne zaloge (vsi roki in loti) naslednjih izdelkov: Rozine Tuš, sušene (500 g, Marjan voće, EAN 3831029346193) Rozine Marjan voće (500 g, EAN 3113074601077) Rozine Natura (200 g, Marjan voće, EAN 8697435900016) Rozine Tuš, SULTANA (200 g, Marjan voće, EAN 3831029345707). Zaradi ugotovljenih ostankov tiodikarba (pesticida) … Več