Drugo predtekmovanje Tuševa zvezdica: 5. februar 2020

  • 27

Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana in Srednje šole za gostinstvo in turizem Radovljica ter si prislužili uvrstitev v finale tekmovanja, ki bo meseca maja.

Vseslovenski kulinarični projekt Tuševa zvezdica že šesto leto spodbuja in daje veljavo ustvarjalnosti mladih, ki se izobražujejo za kulinarične in turistične poklice. Po prvem predtekmovanju so slavili dijaki iz SŠGT Radovljica in Srednje šole Izola. Na drugem predtekmovanju v Radovljici sta se najbolje odrezali ekipi SŠGT Radovljica in SŠGT Ljubljana. Pred kuharji, natakarji in turističnimi animatorji je bila zahtevna naloga priprave in postrežbe regionalno obarvanih jedi. »Veseli nas, da naš poziv gostinskim in turističnim šolam vedno naleti na dober odziv in da je v vseh teh letih tekmovanje pridobilo na veljavi. Nenazadnje, zakaj bi naši šolarji morali tekmovati in biti prepoznavni samo po klasičnih šolskih predmetih,« po uspešnem drugem predtekmovanju izpostavljajo v Tušu.

Na drugem predtekmovanju v Radovljici so se najbolje odrezali dijaki iz Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana, ki so pripravili krožnik »Narboljši jedi za lačne ludi«. Drugo mesto je pripadlo ekipi dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Radovljica, ki so strogo ocenjevalno žirijo prepričali s krožnikom »Tisočletna Škofja Loka«. »Mladi so nas že drugič letos navdušili s svojo kreativnostjo, pristopom in svežino idej, ki smo jih z veseljem okušali na predstavljenih krožnikih,« poudarjajo partnerji projekta Društvu kuharjev in slaščičarjev, kjer bdijo nad potekom tekmovanja in skrbijo za ocenjevanje pripravljenih jedi. Poleg same priprave, okusa in videza jedi velik poudarek namenjajo tudi serviranju jedi pred gosti ter celovitosti kulinarične zgodbe.

V Tušu se sicer posvečajo različnim področjem družbene odgovornosti, še posebej pozorni pa so na mlade, ki pomenijo prihodnost Slovenije. »Ponosni smo, da lahko srednješolce z gostinskih in turističnih šol ter njihovo izjemno kreativnost vsako leto predstavimo javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, hkrati pa dajemo poklicem, na katerih temelji dobršen del slovenskega gospodarstva, veljavo, ki si jo zasluži,« še dodajajo v Tušu in napovedujejo naslednje predtekmovanje, ki bo 18. marca 2020 v Celju.

 

Ocenjevalna komisija 2. predtekmovanja v Radovljici

Kuharski del:

Alma Rekić, vodja kuhinje Restavracija Berc

Davor Družinec, vodja kuhinje Hotel Astoria Bled

Grega Rozman, JGZ Brdo

Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije

Strežni del:

Rada Rajlič, koordinator gostinstva Hit Alpinea Kranjska Gora

Srečko Slak, vodja strežbe Hotel Astoria Bled

Amir Dizdarević, vodja strežbe Sava turizem Bled hotel Park

 

Zmagovalna ekipa 2. predtekmovanja

Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana

Ekipo so sestavljali: Juš Dolničar, Nik Čeh, Saša Stanišić, Nina Hauptman.

Mentorji: Majda Rebolj, Ludvik Fekonja, Polona Ostanek.

Ime krožnika: »Narboljši jedi za lačne ludi«.

 

Drugouvrščena ekipa 2. predtekmovanja

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radovljica

Ekipo so sestavljali: Manca Žagar, Amra Omanović, Ana Zevnik, Zala Obad.

Mentorji: Anton Tušek, Boris Lindič, Gabrijela Jošt.

Ime krožnika: »Tisočletna Škofja Loka«.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.