Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018

  • 13

V Tušu smo danes pričeli s projektom Tuševa zvezdica, tekmovanjem v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. 

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in prvo je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. 

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

 

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ki je pripravila Sprehod po zimski panonski nižini.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, ki je pripravila Plahega sulca z nadevom in kašama z zelenjavo.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Janez Dolšak (Hotel Intercontinental)

Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Branko Podmenik (Pivnica Union)

Dušan Veršec (Pivnica Union)

Strežna ekipa:

Janez Žust (bivši profesor strežbe SPIZ)

Zlatko Šparakl (JGZ Brdo)

Zoran Jozić (Hotel Lovec Bled Best westeren)

Srečko Koklič (GZS)

 

RECEPT ZMAGOVALNE JEDI 

Zmagovalni krožnik Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana:

Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

< Nazaj

Ostale novice

  • 23

    Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, … Več

  • 23

    Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko-turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, … Več

  • 25

    Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru je potekalo drugo predtekmovanje Tuševa zvezdica, kjer mlade srednjih in višjih gostinskih šol predstavlja širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke ter jih spodbuja pri njihovih korakih v poklicni svet. Zmagovalca sta postali ekipi, Višje strokovne šole za gostinstvo … Več