Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018

  • 13

V Tušu smo danes pričeli s projektom Tuševa zvezdica, tekmovanjem v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. 

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in prvo je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. 

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

 

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ki je pripravila Sprehod po zimski panonski nižini.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, ki je pripravila Plahega sulca z nadevom in kašama z zelenjavo.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Janez Dolšak (Hotel Intercontinental)

Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Branko Podmenik (Pivnica Union)

Dušan Veršec (Pivnica Union)

Strežna ekipa:

Janez Žust (bivši profesor strežbe SPIZ)

Zlatko Šparakl (JGZ Brdo)

Zoran Jozić (Hotel Lovec Bled Best westeren)

Srečko Koklič (GZS)

 

RECEPT ZMAGOVALNE JEDI 

zmagovalni kroznik ssgt lj

Zmagovalni krožnik Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana:

Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več