FINALE: 14. maj 2018
- 14
Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih.
Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih. V super finalu so se pomerili v pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so tako zasedli drugo mesto. Tretje mesto je na koncu pripadlo drugi ekipi dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani.
Vseh devet ekip Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radovljica, Novo mesto in Izola se je na finalu na Debelem rtiču pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. Zmagovalca finalnega tekmovanja, ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani ter SŠGT Celje, pa sta se nato pomirili v super finalu, kjer sta pripravljali restavracijsko sladico iz sestavin magične škatle. Žirijo, ki je ocenjevala okuse, spretnosti in kreativnosti mladih mojstrov, so sestavljali člani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva. Posamezno ekipo so sestavljali kuhar, njegov pomočnik, natakar in turistični vodnik, in ki so tekmovali v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.
Zmagovalna ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani je strokovno žirijo prepričala s pripravo in postrežbo Carskega praženca z glaziranim korenčkom po ljubljansko, moussom kisle smetane in skute, flambiranih borovnic, espumom mete in limete ter vaniljevega sladoleda s cvetovi bezga. Zmagovalno ekipo so sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT v Ljubljani, Majde Rebolj, kuharstvo, Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrgića, strežba. Z zmago so si poleg profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih. Izbirajo lahko med izobraževanji: Grand Hotel Union Ljubljana (pri chefu Janezu Dolšaku) ali Grand Hotel Toplice Bled (pri chefu Simonu Bertonclju) ali Dvorec Lambergh (pri chefu Gregorju Rozmanu)
Ocenjevalna komisija tekmovanja:
Strežni del:
Matej Rudl (vodja strežbe Eurotas hoteli)
Srečko Koklič (Gostinsko-turistična zbornica)
Branko Lepoša (vodja strežbe San Simon)
Srečko Premužič (strokovni svetovalec za gostinstvo)
Kuharski del:
Filip Matjaž (restavracija COB TOMI)
Jernej Podpečan (vodja kuhinje restavracija Berveder)
Dušan Veršec (vodja kuhinje Senser resort Hvar)
Grega Rozman (Dvorec Lambergh)
Alma Rekič (Hotel Kongo)
Dragica Lukin (vrhunska slaščičarka in predsednica Združenja slaščičarjev Hrvaške)
Tomaž Vozelj (predsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)
RECEPT ZMAGOVALNE REGIONALNE GLAVNE JEDI >>
RECEPT DRUGOUVŠČENE REGIONALNE GLAVNE JEDI >>
RECEPT ZMAGOVALNE RESTAVRACIJSKE SLADICE >>