FINALE: 14. maj 2018

  • 1

Ekipa
Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in
kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in
turistične delavce pri njihovih prvih korakih. V super finalu so se pomerili v
pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje,
ki so tako zasedli drugo mesto. Tretje mesto je na koncu pripadlo drugi ekipi
dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani.

 

Vseh devet ekip Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radovljica, Novo mesto in Izola se je na finalu na Debelem rtiču pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. Zmagovalca finalnega tekmovanja, ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani ter SŠGT Celje, pa sta se nato pomirili v  super finalu, kjer sta pripravljali restavracijsko sladico iz sestavin magične škatle. Žirijo, ki je ocenjevala okuse, spretnosti in kreativnosti mladih mojstrov, so sestavljali člani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva. Posamezno ekipo so sestavljali kuhar, njegov pomočnik, natakar in turistični vodnik, in ki so tekmovali v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.


Zmagovalna
ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani je strokovno žirijo
prepričala s pripravo in postrežbo Carskega praženca z glaziranim korenčkom po
ljubljansko, moussom kisle smetane in skute, flambiranih borovnic, espumom mete
in limete ter vaniljevega sladoleda s cvetovi bezga. Zmagovalno ekipo so
sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara
Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT v Ljubljani, Majde Rebolj, kuharstvo,
Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrgića, strežba. Z zmago so si poleg
profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno
izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih. Izbirajo
lahko med izobraževanji: Grand Hotel Union Ljubljana (pri chefu Janezu Dolšaku)
ali Grand Hotel Toplice Bled (pri chefu Simonu Bertonclju) ali Dvorec Lambergh
(pri chefu Gregorju Rozmanu).

 

 

Ocenjevalna komisija tekmovanja:

 

Strežni del:

Matej Rudl (vodja strežbe Eurotas hoteli)

Srečko Koklič (Gostinsko-turistična
zbornica)

Branko Lepoša (vodja strežbe San Simon)

Srečko Premužič (strokovni svetovalec za
gostinstvo)

 

Kuharski del:

Filip Matjaž (restavracija COB TOMI)

Jernej Podpečan (vodja kuhinje
restavracija Berveder)

Dušan Veršec (vodja kuhinje Senser
resort Hvar)

Grega Rozman (Dvorec Lambergh)

Alma Rekič (Hotel Kongo)

Dragica Lukin (vrhunska slaščičarka in
predsednica Združenja slaščičarjev Hrvaške)

Tomaž Vozelj (predsednik društva
kuharjev in slaščičarjev Slovenije)



RECEPT ZMAGOVALNE
REGIONALNE GLAVNE JEDI
>>



RECEPT DRUGOUVŠČENE
REGIONALNE GLAVNE JEDI
>>





RECEPT ZMAGOVALNE
RESTAVRACIJSKE SLADICE
>>



RECEPT DRUGOUVRŠČENE
RESTAVRACIJSKE SLADICE
>>



< Nazaj

Ostale novice

  • 1

    V Tušu drugo leto zapored na prvi šolski dan obdarujemo prvošolce na vseh slovenskih osnovnih šolah. Z vrečkami za športne copate želimo vzpodbuditi pomen gibanja, ki ga otrokom zaradi neaktivnega preživljanja prostega časa danes pogosto primanjkuje.

  • 26

    Z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh smo letos ponovno polepšali poletne počitnice 500 otrokom iz različnih koncev Slovenije. Na Debelem rtiču bodo otroci spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost. Prva skupina otrok, ki prav v teh dneh letuje tam, je … Več

  • 9

    Tuš supermarket Planet Tuš Novo mesto je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo … Več