Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

  • 15

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. 

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je danes potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa zvezdica, tekmovanje v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. 

Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in drugo je danes potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor. 

V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:

 

1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.

2. mesto: Srednja šole Izola s krožnikom Zajčji skok v istrski grmiček.

3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske.

Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa:

Mojca Polak (predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor)

Danilo Kozar (vodja kuhinje Hotela Termal Moravci)

Robi Žibret (Vodja kuhinje Terme Ptuj)

Boštjan Rožanec (vodja kuhinje Zdravilišče Radenci)

Dušan Veršec (vodja kuhinje hotel Kongo)

Strežna ekipa:

Srečko Koklič (Turistično-gostinska zbornica)

Matjaž Kovačič (vodja strežbe Unitur)

Roman Tadina (direktor gostinstva Terme Ptuj)

Branko Slavinec (direktor gostinstva Zdravilišče Radenci)

 

RECEPT ZMAGOVALNE JEDI

Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.