Tuševa zvezdica

TEKMOVANJE ZA NAZIV TUŠEVA ZVEZDICA

V Tušu v letošnjem letu iščemo Tuševo zvezdico, v novi podobi z novim imenom. Projekt Tuševa kuharska zvezda je dobil novo ime, saj je prerasel okvire kuharstva in pod novim imenom združuje 3 zelo pomembne poklice v gostinstvu in turizmu – kuhar, natakar in turistični vodič. V letošnjem letu projekt Tuševa zvezdica poteka na 4 dogodkih – 3 predtekmovanjih (januarja v Ljubljani, februarja v Mariboru in marca v Radovljici) in velikem finalu, ki bo potekal v mesecu maju, kjer bomo dobili najboljšo ekipo, ki bo prejela laskavi naziv Tuševa zvezdica 2018. Preko projekta se povezujemo s šolami in spodbujamo širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke. Po petih letih premora smo v lanskem letu dobili prvo ekipo, ki je prejela laskavi naziv Tuševa kuharska zvezda 2017. Projekt pod novim imenom Tuševa zvezdica v letu 2018 poteka v treh predtekmovanjih; 17. januarja v Ljubljani, 13. februarja v Mariboru in 14. marca v Radovljici. V seriji kuharskih tekmovanj se bodo prve tri ekipe uvrstile v finalno tekmovanje, ki bo potekalo v maju. Tu se bo 9 ekip pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi, dve najboljši ekipi med njimi – superfinalistki pa se bosta nato še pomerili v pripravi restavracijske sladice. Zmagovalna ekipa – Tuševa zvezdica 2018 se bo tako pridružila ekipi SŠGT Ljubljana, ki je laskavi naziv prejela v letu 2017. V Tušu preko tovrstnih aktivnosti spodbujamo interes za poklice v gostinstvu in turizmu, hkrati pa mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstavljamo širši javnosti in tudi bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. Verjamemo v uspeh projekta in verjamemo, da bo projekt odločilen tudi pri razmisleku marsikaterega mladega, ki se nagiba k odločitvi, da gostinski ali turistični poklic postane njegov življenjski sopotnik.
Mladi do 21 let tekmujejo v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije Ekipe s starostjo tekmovalcev do 21 let lahko na tekmovanje prijavijo Srednje šole za gostinstvo in turizem, pravne osebe oz. delodajalci (gostinci, hotelirji, restavracije) ali pa se prijavi kar ekipa sama. Vsak prijavitelj lahko na predtekmovanje prijavi 2 ekipi v sestavi: kuhar in pomočnik, natakar in turistični vodič ali drugi natakar. Na predtekmovanjih se bodo sodelujoči pomerili v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije, iz katere tekmovalna ekipa prihaja. Partnerji pri projektu: Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Srednje šole za gostinstvo in turizem: Celje, Radovljica, Radenci, Izola, Novo mesto, Ljubljana, Maribor, poslovni partnerji Tuš C&C (gostinci, hotelirji, restavracije) in dobavitelji. Predtekmovanja Tuševa zvezdica 2018:
Lokacija Datum
1. Predtekmovanje Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani 17. januar 2018
2. Predtekmovanje Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor 13. februar 2018
3. Predtekmovanje Srednja gostinska in turistična šola Radovljica 14. marec 2018
VELIKI FINALE* Maj 2018
* lokacija in datum finala bosta znana naknadno

Novice: Tuševa zvezdica

Počisti filtre
  • 23

    Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, … Več

  • 25

    V tekmovanju za naziv Tuševa zvezdica sodelujejo mladi, ki se izobražujejo na Srednjih ter Višjih gostinskih in turističnih šolah. Tekmovanje poteka med dijaki in študenti tovrstnih šol iz vse Slovenije, ki s svojimi ekipami v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega vodnika med seboj tekmujejo v pripravi regijske jedi in … Več

  • 28

    Izjemen kulinarični projekt Tuševa zvezdica, ki ga že 5. leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, predstavlja mlade srednjih in višjih gostinskih šol, širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke, hkrati pa jih spodbuja pri njihovih prvih korakih v poklicni svet. Na Srednji … Več

  • 16. januarja 2019 se pričenja že 5. sezona projekta Tuševa zvezdica, katere glavni namen je promocija poklicev v gostinstvu in turizmu tako pri bodočih delodajalcih in širši javnosti kot tudi pri otrocih, ki se zanimajo za te poklice, niso pa še sprejeli končne odločitve o tem pomembnem koraku.   V … Več