O Tušu

TUŠEVA ZVEZDICA 2018

Tekmovanje za naziv Tuševa zvezdica

V Tušu v letošnjem letu iščemo Tuševo zvezdico, v novi podobi z novim imenom. Projekt Tuševa kuharska zvezda je dobil novo ime, saj je prerasel okvire kuharstva in pod novim imenom združuje 3 zelo pomembne poklice v gostinstvu in turizmu – kuhar, natakar in turistični vodič. V letošnjem letu projekt Tuševa zvezdica poteka na 4 dogodkih – 3 predtekmovanjih (januarja v Ljubljani, februarja v Mariboru in marca v Radovljici) in velikem finalu, ki bo potekal v mesecu maju, kjer bomo dobili najboljšo ekipo, ki bo prejela laskavi naziv Tuševa zvezdica 2018. Preko projekta se povezujemo s šolami in spodbujamo širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Po petih letih premora smo v lanskem letu dobili prvo ekipo, ki je prejela laskavi naziv Tuševa kuharska zvezda 2017. Projekt pod novim imenom Tuševa zvezdica v letu 2018 poteka v treh predtekmovanjih; 17. januarja v Ljubljani, 13. februarja v Mariboru in 14. marca v Radovljici. V seriji kuharskih tekmovanj se bodo prve tri ekipe uvrstile v finalno tekmovanje, ki bo potekalo v maju. Tu se bo 9 ekip pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi, dve najboljši ekipi med njimi – superfinalistki pa se bosta nato še pomerili v pripravi restavracijske sladice. Zmagovalna ekipa – Tuševa zvezdica 2018 se bo tako pridružila ekipi SŠGT Ljubljana, ki je laskavi naziv prejela v letu 2017.

V Tušu preko tovrstnih aktivnosti spodbujamo interes za poklice v gostinstvu in turizmu, hkrati pa mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstavljamo širši javnosti in tudi bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. Verjamemo v uspeh projekta in verjamemo, da bo projekt odločilen tudi pri razmisleku marsikaterega mladega, ki se nagiba k odločitvi, da gostinski ali turistični poklic postane njegov življenjski sopotnik.

Mladi do 21 let tekmujejo v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije

Ekipe s starostjo tekmovalcev do 21 let lahko na tekmovanje prijavijo Srednje šole za gostinstvo in turizem, pravne osebe oz. delodajalci (gostinci, hotelirji, restavracije) ali pa se prijavi kar ekipa sama. Vsak prijavitelj lahko na predtekmovanje prijavi 2 ekipi v sestavi: kuhar in pomočnik, natakar in turistični vodič ali drugi natakar. Na predtekmovanjih se bodo sodelujoči pomerili v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije, iz katere tekmovalna ekipa prihaja.

Partnerji pri projektu:

Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Srednje šole za gostinstvo in turizem: Celje, Radovljica, Radenci, Izola, Novo mesto, Ljubljana, Maribor, poslovni partnerji Tuš C&C (gostinci, hotelirji, restavracije) in dobavitelji.

Predtekmovanja Tuševa zvezdica 2018:

 LokacijaDatum
1. PredtekmovanjeSrednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani17. januar 2018
2. PredtekmovanjeSrednja šola za gostinstvo in turizem Maribor13. februar 2018
3. PredtekmovanjeSrednja gostinska in turistična šola Radovljica14. marec 2018
VELIKI FINALE*Maj 2018

* lokacija in datum finala bosta znana naknadno

Tretje predtekmovanje: 15. marec 2018

 
Preberite več

Drugo predtekmovanje: 13. februar 2018

 
Preberite več

Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018

 
Preberite več
Vsi projekti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X