Prvo predtekmovanje: 18. januar 2017

  • 1

V sodelovanju z Društvom kuharjev in
slaščičarjev Slovenije v letošnjem letu ponovno iščemo Tuševo kuharsko zvezdo.
V prvem predtekmovanju, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem
Celje, sta žirijo prepričali ekipi inovativn.ih kuharjev, natakarjev in
turističnih tehnikov Srednjih šol za gostinstvo in turizem Radovljica in
Ljubljana. Preko projekta spodbujamo širši interes mladih za poklice v
gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti,
bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

 

Prenovljen in
osvežen projekt je s prvim predtekmovanjem v Celju postregel s zanimivim
izborom lokalnih jedi, saj se je sedem ekip pomerilo v pripravi restavracijske
sladice in regionalne glavne jedi. Med vsemi je zmagovalno jed, po oceni
strokovnjakov iz Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Žabjo pečenico s korenčkovim pirejem,
kremastim kislim zeljem ter drobljencem iz orehov in ocvirkov, pripravila ekipa
Srednje šole za gostinstvo
in turizem Ljubljana
. Drugo uvrščena je bila ekipa Srednje gostinske in turistične šole
Radovljica
, ki je pripravila Pečen file zlatovčice s trdinkinim raviolom,
zelenjavnim pirejem in peno kisle smetane.

Ekipo
komisije, ki je ocenjevala tekmovalce, je sestavljal tudi Celjan Marko Magajne,
chef iz restavracije Galerija okusov, ki je leta 2010 postal prva Tuševa
kuharska zvezda.

 

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa

Iztok Gumzej  (ISS vodja Cateringa)

Srečko Koklič (svetovalec DKSS)

Dušan Veršec (Šef kuhinje Terme Olimje)

Mastnak Dejan (Tri lučke)

Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje,
zmagovalec Tuševe kuharske zvezde l. 2010)

 

Strežna ekipa

Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT
Celje-strežba in turizem)

Tatjana Klinar (vodja gostinstva Termana
Laško)

Matjaž Kovačič (vodja strežbe Unior Zreče)

Predrag Canjko (svetovanje v hotelirstvu)

 

 

RECEPT ZMAGOVALNE
JEDI  >

 

RECEPT DRUGO UVRŠČENE
JEDI  >

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.