Drugo predtekmovanje: 15. februar 2017

  • 1

Na Srednji šoli Izola je 15. februarja
potekalo drugo predtekmovanje projekta Tuševa kuharska zvezda. Prvo mesto je
osvojila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, s pripravo
krožnika Piščančje kračke s hrustljavimi drobtinicami, pastinakovim pirejem,
kutino, sortiranim korenjem in pehtranovo omako. Drugo mesto je osvojila ekipa
Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje s krožnikom Barbare Celjske.

Obe ekipi je strokovna žirija izbrala
izmed sedem prijavljenih ekip iz vrst kuharjev, natakarjev in
turističnih vodnikov, ki prihajajo iz različnih srednjih gostinskih šol po
Sloveniji. Sodelovali so mladi iz SŠ Izola, SŠ Zagorje, SŠGT Celje, SŠGT
Radenci, SŠGT Novo mesto, SŠGT Ljubljana in SGTŠ Radovljica.

 

 

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa 

Aleš Grašič (vodja kuhinje
Grand hotel Bernardin)

Marko Gorela (vodja kuhinje Istrian Tapas, Liffe Class)

Damir Kopjar (vodja kuhinje Grand hotel Portorož)

Borut Jakič (vodja mladinske
nacionalne ekipe)

Iztok Butkovič (nekdanji učitelj na Srednji šoli Izola)

Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

 

 

Strežna ekipa 

Srečko Premožič (vodja
gostinstva hoteli Bernardin)

Mitja Tisnikar (F & B direktor Hoteli
Bernardin)

Marko Badovinac (F & B direktor Terme Krka – Talaso Strunjan)

Sergej Veršič (F & B direktor – Liff class)

 

 

RECEPT ZMAGOVALNE
JEDI  >

 

RECEPT DRUGO UVRŠČENE
JEDI  >

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.