Četrto predtekmovanje: 12. april 2017

  • 1

Na Srednji šoli za gostistvo in turizem Radenci je 12. aprila potekalo zadnje, četrto predtekmovanje projekta Tuševa kuharska zvezda. Prvo mesto je osvojila ekipa Radencev, s jedjo Kraljestvo petelina, drugo pa ekipa Maribora, s Pohorskim loncem na krožniku. 

Obe ekipi je strokovna žirija izbrala med sedmimi prijavljenimi ekipami iz vrst kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov, ki prihajajo iz različnih srednjih gostinskih šol po Sloveniji. Sodelovali so mladi iz SŠ Zagorje, SŠGT Celje, SŠGT Radenci, SŠGT Novo
mesto, SŠGT Ljubljana, SŠGT Maribor in SGTŠ Radovljica
, ki so strokovni žiriji in obiskovalcem postregli z zanimivim izborom lokalnih jedi.

Komisija, ki je ocenjevala ekipe:

Kuharska ekipa

Danilo Kozar (vodja kuhinje Hotel Termal)

Boštjan Rožanc (vodja kuhinje Hotel Radin Radenci)

Slaviša Amidžić (Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

Štefan Sraka (nekdanji mladinski reprezentant)

Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

Strežna ekipa

Roman Tadina (F&B Terme Ptuj)

Branko Slavinec (F&B Radenci)

Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT Celje)

RECEPT ZMAGOVALNE
JEDI  >

 

RECEPT DRUGO
UVRŠČENE JEDI  >

 

 

< Nazaj

Ostale novice

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. 

  • Pridružili smo se vseslovenskemu projektu Šolar na smuči, ki je v petih letih dan na snegu omogočil že več kot 12.000 otrokom. Letos se bodo novi zimski nasmehi narisali na ustnicah 3.000 otrok iz vse Slovenije, ki obiskujejo 4. razred osnovne šole. Skupaj s strokovnimi učitelji in vaditelji bodo na … Več

  • 9

    Tuš je v dobrem mesecu dni celovito prenovil Tuš supermarket Maribor Pobrežje. Kupce čaka najsodobnejša nakupovalna izkušnja s pregledno in jasno ureditvijo prostora, ki je v celoti prilagojen sodobnim nakupovalnim trendom. Poseben poudarek so v prenovi namenili razširitvi ponudbe sveže pripravljene hrane, delikates, sadja in zelenjave ter svežih izdelkov iz … Več