Kako izbrati prave pleničke?

Dojenčki so različnih velikosti in proporcev, zato se plenice vsakemu dojenčku prilegajo nekoliko drugače. Da bi bile stvari preprostejše, temelji velikosti plenic Pampers na teži otroka in ne na starosti ali spolu. Večino časa bo teža vašega otroka natančno padla v območje določene velikosti plenice, kar bo zagotovilo dobro prileganje. V nekaterih primerih pa lahko izbirate med dvema velikostma, saj se lahko razponi teže prekrivajo. Primer: če vaš dojenček tehta 4 ali 5 kg, je plenica Pampers velikosti 2 lahko idealna velikost zanj, če pa imate otroka, ki je dolg in vitek, boste morda raje ostati pri manjši velikosti 1 za najboljše prileganje.

Ko namestite pleničko, se lahko prepričate, ali je prave velikosti, tako da preverite še naslednje:

 1. Pas pleničke poteka tik pod popkom otroka.
 2. Plenička ne sme biti ohlapna okrog nogic. In ne pozabite, ko je plenička nameščena, z dvema prstoma potegnite ob elastikah za nogice, da jih postavite v pravilen položaj, da preprečite puščanje.
 3. Ko je plenica zapeta in nameščena, mora biti med pasom in trebuščkom prostora za dva prsta. Tako plenička ne bo preveč tesna ali preveč ohlapna. Tej težavi se lahko izognete z uporabo hlačnih pleničk. Njihov elastični rob vedno objame otroka ravno prav.

Kdaj zamenjamo velikost pleničk?

Zraven tega, da vaš dojenček doseže težo, ki je višja od priporočene za njegovo trenutno velikost plenic, je tukaj nekaj znakov, da je vaš dojenček morda pripravljen na plenico druge velikosti:

 1. Plenični pas ne sega do popka.
 2. Trakovi za pritrjevanje ne segajo do sredine pasu. (Če se trakovi prekrivajo, je plenica morda prevelika.)
 3. Pod pas zapete plenice ne morete potisniti dveh prstov.
 4. Ko odstranite plenico, opazite rdeče madeže na otrokovem trebuhu ali stegnih, ker ga plenička drgne.
 5. Če vaš dojenček redno dobiva plenični izpuščaj, je to morda zato, ker so njegove plenice premajhne in ne vpijejo dovolj mokrote.

Katera plenička Pampers je najboljša za vašega otroka?

Ko vaš dojenček raste, bo imel različne potrebe, zato je temu potrebno prilagoditi izbor pleničk. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri plenic Pampers:

Novorojenčki

Novorojenčki imajo zelo občutljivo kožo, zato izberite plenico, ki je zelo mehka in

super vpojna, da ohrani kožo suho. Naše najmehkejše pleničke so Pampers Premium Care, ki imajo tudi posebno mrežico, ki ne le zadrži urin pač pa tudi mehko blato.

Če prisegate na pleničke, narejena iz vrhunskega bombaža in drugih rastlinskih materialov, izberite linijo Harmonie.

Odraščajoči dojenčki

Ko bo vaš dojenček bolj aktiven, bo vaša prednostna naloga, da ostane suh in da mu je udobno. To je še posebej pomembno ponoči, saj je le naspan otrok, zadovoljen otrok; da o mamici niti ne govorimo. 😉

Odlična izbira za dober spanec so Nočne hlačne pleničke Pampers Night Pants. Te z izjemno vpojnim jedrom zagotovijo suhe noči, z dobrim prileganjem pa preprečujejo prepuščanje. Mamicam fantkom polagamo na srce, da lulček obrnejo navzdol v notranjost plenice, ne gor ali na stran, saj bo tako možnost prepuščanja mnogo manjša.

Kobacaji

Ko se vaš malček začne plaziti, postavljati ob opori, ali že delati prve korake, bo težko ležal pri miru med menjavo pleničke. Najhitreje in najlažje zamenjate hlačne pleničke, ki se enostavno kot hlačke potegnejo gor in dol – ne glede na to ali malček leži ali stoji.

Ko je pleničko potrebno zamenjat pa jo preprosto pretrgate ob robu, zvijete in zalepite s trakcem na zadnji stran.

Hlačne pleničke Pampers Pants in Premium Care Pants imajo na zadnji strani nov stop&protect žepek, ki ujame blato in urin ter prepreči, da bi se razmazala.

 

PR sporočilo

Naročnik: Orbico

< Nazaj

Ostale novice

 • 86

  Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

 • 66

  Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

 • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več